Pravično bi bilo da je plaća veća:
0%
10%
20%
50%
100%
Rezultati | Arhiva
 
Zanimljivosti sa RSS kanala
 
 

RSS

 • Filipović: HEP-u će 900 milijuna eura biti dovoljno za neometano poslovanje
  Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović rekao je danas da će 900 milijuna eura HEP-u biti dovoljno za neometano poslovanje, da se cijena plina neće mijenjati od 1. travnja, a osvrnuo se i na medijske napade na njega, ustvrdivši da postoje određene interesne skupine kojima ne odgovara što rade on i Ministarstvo.
  Thu, 30 Mar 2023 15:29:55 GMT
  ______________________________________
 • Sjednica Vlade: HEP-u dioničarski kredit od 400 milijuna eura; Hrvatska pomaže Ukrajini s još 500.000 eura
  Vlada je donijela Odluku o davanju dioničarskog kredita Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) od 400 milijuna eura i pokretanju aktivnosti postupka dokapitalizacije. Premijer Plenković rekao je kako je današnja vladina odluka prvi korak pomoći nacionalnoj energetskoj kompaniji koja će joj omogućiti normalno funkcioniranje, ali i investicije u kontekstu energetske tranzicije. Ministar Filipović dodao je da Vlada današnjim potezom omogućuje da građani i dalje imaju jednu od najnižih cijena struje u EU-u, gospodarstvu osigurava dobar input, a HEP-u normalno poslovanje. Na sjednici je odlučeno i da će Hrvatska pomoći Ukrajini s 500.000 eura kroz Sveobuhvatni paket pomoći NATO-a za Ukrajinu.
  Thu, 30 Mar 2023 14:23:31 GMT
  ______________________________________
 • Priopćenje sa zatvorenoga dijela 205. sjednice Vlade
  Thu, 30 Mar 2023 13:53:17 GMT
  ______________________________________
 • Piletić: Usluga osobne asistencije postaje trajno zakonsko pravo
  Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić istaknuo je u Saboru da će novim zakonom o osobnoj asistenciji ta usluga postati trajno zakonsko pravo, proširiti broj korisnika kao i povećati izdvajanja za nju.
  Thu, 30 Mar 2023 13:04:02 GMT
  ______________________________________
 • Plenković: U subotu na snagu stupa 4. paket mjera, dokapitalizacijom HEP-a omogućit ćemo njegovo normalno funkcioniranje
  Podsjetivši da u subotu, 1. travnja na snagu stupa četvrti paket Vladinih mjera za zaštitu građana i gospodarstva od rasta cijena, premijer Plenković istaknuo je da je svim dosadašnjim paketima mjera, vrijednim 6,4 milijarde eura, Vlada u potpunosti ostvarila dva ključna cilja – sigurnost opskrbe energenata i priuštivost njihovih cijena. Dio toga paketa su dioničarski zajam i dokapitalizacija HEP-a, vrijedni 900 milijuna eura, što će HEP-u omogućiti normalno funkcioniranje, ali i potrebne investicije u kontekstu energetske tranzicije.
  Thu, 30 Mar 2023 13:03:48 GMT
  ______________________________________
 • Banožić u Odesi s ukrajinskim ministrom Reznikovim: Hrvatska čvrsto stoji uz Ukrajinu
  Ministar obrane Mario Banožić sastao se u Odesi s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim, potvrdivši još jednom podršku Hrvatske Ukrajini. 
  Wed, 29 Mar 2023 17:48:50 GMT
  ______________________________________
 • Piletić: Satnica osobnim asistentima bit će povećana za 50 posto
  Zakonom o osobnoj asistenciji regulirat će se da cijena sata rada osobnih asistenata iznosi 88 kuna bruto što je povećanje od 50 posto, a godišnje će se u državnom proračunu za tu uslugu osigurati najmanje 156 milijuna eura, najavio je ministar Marin Piletić. 
  Wed, 29 Mar 2023 14:40:32 GMT
  ______________________________________
 • Butković i Bratušek potpisali sporazum o izgradnji mosta preko Kamenice
  Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica za infrastrukturu Republike Slovenije Alenka Bratušek potpisali su sporazum o izgradnji cestovnog mosta preko potoka Kamenice između naselja Obrež i  Božakovo na hrvatsko - slovenskoj državnoj granici.
  Wed, 29 Mar 2023 14:04:43 GMT
  ______________________________________
 • Plenković: U Ukrajini napadnuta demokracija i međunarodni pravni poredak
  Premijer Andrej Plenković poručio je danas da su u Ukrajini napadnuti demokracija i međunarodni poredak utemeljen na pravu i pozvao demokratski svijet da se ujedini protiv autoritarnog. Ponovno je iskazao hrvatsku solidarnost s Ukrajinom. "Hrvatska stoji uz ukrajinsko vodstvo i narod posljednjih četrnaest mjeseci agresije jer oni ne samo da brane vrijednosti slobode, demokracije i mira u svojoj zemlji, nego brane cijeli demokratski svijet", kazao je.
  Wed, 29 Mar 2023 14:02:21 GMT
  ______________________________________
 • HEP kao glavna elektroenergetska kompanija ostaje snažan, stabilan i u državnom vlasništvu
  Sutra na sjednici Vlade ide odluka o dokapitalizaciji, odnosno daje se dioničarski zajam HEP-u. Predviđa se cijeli kalendar dokapitalizacije, kazao je u emisiji Hrvatskog radija „A sada Vlada“ premijer Plenković.
  Wed, 29 Mar 2023 08:31:04 GMT
  ______________________________________
 • Božinović za HRT: Hrvatska jedna od najspremnijih zemalja koja se suočava s izazovom ilegalnih migracija

  Ministar Božinović je naglasio kako je Hrvatska jedna od najspremnijih zemalja na razini EU koja se suočava s izazovom ilegalnih migracija. "Na godišnjoj razini Hrvatska uhiti oko 1000 krijumčara i policija o tome redovito izvještava javnost", istaknuo je. Dodao je kako je policija u svim rodovima dobro organizirana te da je veliki broj ljudi uhićenih ove godine upravo oni koji su planirali ući u Hrvatsku.

  Tue, 28 Mar 2023 18:55:13 GMT
  ______________________________________
 • Hrvatska podržava proizvodnju čistog vodika pomoću nuklearne energije
  Hrvatska je među državama članicama EU-a koje drže da nuklearna energija može biti važan čimbenik u postizanju klimatske neutralnosti do 2050. godine, kazao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.
  Tue, 28 Mar 2023 18:26:24 GMT
  ______________________________________
 • Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
  Kohezijska politika čini 70 posto svih javnih ulaganja u Hrvatsku, a zahvaljujući njezinim učincima naš BDP je za pet posto veći nego li bi bio bez EU sredstava, rekao je u Hrvatskom saboru ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.
  Tue, 28 Mar 2023 18:12:34 GMT
  ______________________________________
 • Nastavljamo graditi odlične odnose sa Slovenijom. Hrvatska povećava kapacitete LNG terminala
  Hrvatski i slovenski premijer, Plenković i Golob, razgovarali su danas na Brdu kod Kranja o brojnim temama od značaja za obje zemlje, od energetske i gospodarske suradnje, do suradnje u sprječavanju ilegalnih migracija. Premijer Plenković naglasio je da u gotovo sedam godina njegova mandata na čelu hrvatske Vlade odnosi sa Slovenijom ni u jednom trenutnu nisu predstavljali bilo kakav politički problem, što je danas notorno, ali je veliko postignuće u odnosu na ozračja koja su nerijetko opterećivala odnose u prošlosti. "To je plod stalnog političkog dijaloga i stavljanja u prvi plan onih tema koje nas povezuju te diskretnog rješavanja onih tema o kojima imamo različito stajalište", istaknuo je.
   
  Tue, 28 Mar 2023 15:21:05 GMT
  ______________________________________
 • Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
  Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić najavio je da su u novom financijskom razdoblju, u kojemu se Hrvatskoj stavlja na raspolaganje nikada više sredstava iz EU fondova, osigurali čak 680 milijuna eura za 22 grada, što će im pomoći u primjeni koncepata "pametnih gradova". 
  Tue, 28 Mar 2023 14:54:30 GMT
  ______________________________________
 • Predsjednik Vlade Plenković u radnom posjetu Sloveniji
  Tue, 28 Mar 2023 10:00:35 GMT
  ______________________________________
 • Državni tajnik Milatić odbacio tvrdnje o zastoju projekata OIE
  Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić najavio je danas da će Ministarstvo uskoro pripremiti uredbu o poticanju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i uredbu o izdavanju energetskih odobrenja. Neistinitima je nazvao tvrdnje o zastoju projekata obnovljivih izvora energije. "Kategorički odbijam tezu da je riješeno tek 16 projekata. Riješeno je zasad čak 114 projekata, a kada bi se govorilo o snazi iskaza interesa u tim projektima, u tih 114 projekata je jedan projekt koji je bio snage 900 megavata", rekao je Milatić.
   
   
  Mon, 27 Mar 2023 19:45:49 GMT
  ______________________________________
 • ?Ministar Božinović s talijanskim kolegom Piantedosijem o zajedničkom odgovoru na ilegalne migracije
  Učinkovit odgovor na ilegalne migracije bio je glavna tema sastanka hrvatskog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, s talijanskim kolegom Matteom Piantedosijem u Rimu, priopćio je MUP u ponedjeljak.
  Mon, 27 Mar 2023 19:42:42 GMT
  ______________________________________
 • Eurozona i Schengen pretpostavke su sigurnosti i gospodarskog rasta. U četvrtak Nacrt zakona o osobnoj asistenciji
  U današnjem razgovoru s novinarima predsjednik Vlade Plenković ocijenio je da će ulazak naših zračnih luka u schengenski režim, uz ulazak u Global Entry Program kao rezultat zaokružene sigurnosne politike i jednostavnijeg prelaska granice naših i građana uključenih zemalja pozitivno utjecati na predstojeću turističku sezonu. Ocijenio je i da smo kao punopravna članica europodručja, u Europskom stabilizacijskom mehanizmu, sada sigurniji od eventualnih budućih rizičnih financijskih i gospodarskih kriza. Za sutra je najavio službeni posjet Sloveniji, gdje će na bilateralnom sastanku sa slovenskim premijerom Golobom razgovarati o svim temama u odnosima dviju prijateljskih zemalja, dok je u četvrtak najavio predstavljanje Nacrta zakona o osobnoj asistenciji s velikim povećanjem broja korisnika i financijske težine zakona.
  Mon, 27 Mar 2023 19:15:40 GMT
  ______________________________________
 • Božinović: Primjenom schengenskih pravila u zračnim lukama povećat će se i broja turista u Hrvatskoj

  Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u ponedjeljak Hini kako očekuje povećanje broja turista u Hrvatskoj zbog primjene schengenskih pravila i u zračnim lukama koja su stupila na snagu dan ranije.
  Mon, 27 Mar 2023 15:19:17 GMT
  ______________________________________
   RSS aktualnosti
 
  Sva prava pridržana A design