Nema aktivne ankete!
 
Zanimljivosti sa RSS kanala
 
 

RSS

 • Ministarstvo vanjskih i europskih poslova snažno osudilo slanje sumnjivog paketa u ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu
  Ministarstvo vanjskih i europskih poslova snažno je osudilo slanje „sumnjivog“ pisma veleposlanstvu Ukrajine u Zagrebu, a ministar Gordan Grlić Radman izrazio je solidarnost ukrajinskom veleposlaniku Vasiliju Kiriliču, priopćio je MVEP Hini.
  Fri, 02 Dec 2022 19:50:24 GMT
  ______________________________________
 • Plenković: Kroz provedbu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem učinili smo one važne iskorake koji su se dugo čekali
  Premijer Plenković poručio je danas, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka, da je Vlada kroz provedbu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem učinili smo one važne iskorake koji su se dugo čekali. "Nema sektora ni domene gdje nije bilo potpore hrvatske Vlade i zajedničkog angažmana na korištenju europskih sredstava i time unaprjeđenja kvalitete života ovdje na istoku Hrvatske", poručio je.
  Fri, 02 Dec 2022 18:23:21 GMT
  ______________________________________
 • Paladina najavio značajnu reformu korporativnog upravljanja državnim poduzećima
  Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina najavio je značajnu reformu u području korporativnog upravljanja poduzećima u državnom vlasništvu, apostrofiravši da će nadzorni odbori biti neovisni u izboru uprava društava.
  Fri, 02 Dec 2022 16:29:21 GMT
  ______________________________________
 • Piletić: Spremamo se u nove reforme mirovinskog sustava
  Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić sudjelovao je na otvorenju obnovljene i rekonstruirane zgrade HZMO-a i HZZO-a u Osijeku, za koju je potrošeno 25,5 milijuna kuna od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj nepovratno 4,76 milijuna.
  Fri, 02 Dec 2022 16:05:28 GMT
  ______________________________________
 • Ministrica Vučković: Dobri rezultati u ribarstvu
  Ministrica Marija Vučković pohvalila se u Hrvatskom saboru dobrim rezultatima i morskog i slatkovodnog ribarstva, kao i značajnim ulaganjima u njih. Odbacila je prozivke da službe ministarstva nisu pravovremeno i adekvatno reagirale na pojavu bedrenice u nekim dijelovima Hrvatske, kazavši da su sva nadležna tijela reagirala promptno i učinkovito spriječila daljnje ubrzano širenje bolesti.
  Fri, 02 Dec 2022 16:03:38 GMT
  ______________________________________
 • Otvaranje dionice autoceste A5 od Osijeka do Belog Manastira značajno za Slavoniju, ali i cijelu Hrvatsku
  Premijer Andrej Plenković je na svečanom otvorenju dionice autoceste A5 Beli Manastir – Osijek naglasio da su ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske, prometna povezanost i gradnja infrastrukture strateški prioriteti Vlade. Kazao je da ova autocesta mora davati dinamiku gospodarskog razvoja, kroz sve prednosti koje europski koridor nosi za istok Slavonije, istaknuvši da se na ovaj način u cijelosti integrira Baranju u cestovnu strukturu i prometnu povezanost Hrvatske.
  Fri, 02 Dec 2022 11:28:32 GMT
  ______________________________________
 • Politika regionalnog razvoja ne vodi se samo europskim sredstvima, nego smanjivanjem nejednakosti hrvatskih regija
  Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je u Opatiji dvodnevnu konferenciju "Dani regionalnoga razvoja i EU fondova", koju je organiziralo  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a na kojoj će se predstaviti aktualne mogućnosti financiranja razvojnih projekata u okviru više programa financiranih sredstvima fondova Europske unije.
  Thu, 01 Dec 2022 18:00:06 GMT
  ______________________________________
 • Primorac i Filipović: Uvažit ćemo smislene komentare na prijedlog dodatnog poreza na dobit
  Ministar financija Marko Primorac kazao je da će se uvažiti relevantni i smisleni komentari pristigli u javnom savjetovanju o zakonu o dodatnom porezu na dobit, no da primjerice ne bi trebalo doći do izuzimanja pojedinih sektora od novog poreza. Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović je također poručio da će Vlada zasigurno prihvatiti dio smislenih prijedloga o novom zakonu upućenih putem savjetovanja. 
  Thu, 01 Dec 2022 15:14:12 GMT
  ______________________________________
 • Plenković: Hrvatska ostvarila visoku razinu zaštite nacionalnih manjina
  Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je Ustavni zakon prije 20 godina povećao broj predstavnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru koji u posljednjih sedam godina sudjeluju u radu parlamentarne većine. “Ta činjenica je bitna za način na koji vidimo Hrvatsku, kako nam pripadnici nacionalnih manjina mogu pridonijeti razvoju hrvatskog društva, uvažavanju, toleranciji, pluralizmu, jednakopravnosti, jednakovrijednosti u hrvatskom društvu. Kvalitetan okvir poštivanja prava nacionalnih manjina postaje snažna poluga za jačanje položaja hrvatskih nacionalnih manjina, tamo gdje one žive”, poručio je.
  Thu, 01 Dec 2022 15:05:51 GMT
  ______________________________________
 • Unaprjeđenje položaja i prava osoba s invaliditetom jedno je od prioritetnih pitanja društva u cjelini
  Premijer Plenković istaknuo je danas kako je unaprjeđenje položaja osoba s invaliditetom stalna, kontinuirana i trajna obveza, ali i dio Programa Vlade. Naveo je da u Hrvatskoj, prema podacima iz 2022. godine, živi čak 624 tisuće osoba s invaliditetom, što je 16 posto ukupnoga stanovništva. Riječ je o velikoj skupini naših sugrađana, istaknuo je premijer Plenković, stoga se pitanje unaprjeđenja njihova položaja i njihovih prava nameće kao jedno od prioritetnih pitanja društva u cjelini.
  Thu, 01 Dec 2022 14:57:16 GMT
  ______________________________________
 • Priopćenje sa zatvorenoga dijela 171. sjednice Vlade
  Thu, 01 Dec 2022 13:24:54 GMT
  ______________________________________
 • Odgodili smo primjenu uredbe pa nema potrebe za dizanjem cijena vode u Zagrebu i drugim gradovima
  Vlada će danas odgoditi primjenu Uredbu o visini naknade za korištenje voda za godinu dana, a premijer Plenković poručio je da stoga onda nema potrebe za dizanjem cijena vode u Zagrebu, Splitu i drugim velikim gradovima. To je sve na tragu politike Vlade da udar na građane, u kontekstu ove energetske i prehrambene krize, drži na minimalnoj razini, dodao je, podsjetivši da je već ranije Vlada limitirala cijene plina i struje. Što se tiče izmjena Zakona o radu i Zakona o trgovini, premijer je istaknuo da se modelom od 16 radnih nedjelja osigurava balans između profesionalnog i privatnog život, a oni koji rade nedjeljom iznos cijene rada povećat će se na 50 posto više.
  Thu, 01 Dec 2022 13:04:41 GMT
  ______________________________________
 • Brnjac: Održivi turizam u RH je pravi smjer koji nema alternativu
  Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je u Saboru, predstavljajući prijedlog Strategije razvoja održivog turizma u RH do 2030., kako je održivi turizam pravi smjer razvoja koji nema alternativu.
  Thu, 01 Dec 2022 12:51:32 GMT
  ______________________________________
 • Izmjene Zakona o trgovini: 16 radnih nedjelja po izboru trgovca; besplatni školski obroci za 311 tisuća učenika
  Hrvatskom saboru upućen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini, prema kojemu bi trgovine nedjeljom u pravilu bile zatvorene, a trgovci bi mogli odabrati 16 nedjelja tijekom godine kojima bi radili. Kako bi svi osnovnoškolci ubuduće imali besplatni školski obrok, odnosno kako bi se mogao financirati ili sufinancirati iz državnoga proračuna, Vlada je u hitnu saborsku proceduru uputila dopunu Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
  Thu, 01 Dec 2022 10:45:23 GMT
  ______________________________________
 • Filipović: Nema razloga za poskupljenje vode u Zagrebu ni drugdje
  Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ustvrdio je da nakon odgode primjene Uredbe o visini naknade za korištenje vode, ali i ranijih vladinih intervencija prije svega u cijenu struje, nema razloga za poskupljenje vode u Zagrebu ni u drugim mjestima.
  Thu, 01 Dec 2022 10:30:33 GMT
  ______________________________________
 • Banožić za HTV: Vojna misija pomoći Ukrajini humanitarna je i na korist HV-a
  Naravno da je odluka u skladu s Ustavom i Zakonom o obrani i to je danas jasno iskomunicirano oporbenim zastupnicima koji su imali dilemu i mislim da su do kraja dana shvatili da tu nema nikakve podloge, pogotovo jer su dobili na uvid kopije brojnih odluka koje su već usvajali u Saboru i kad su bili prijašnji ministri i kad je Milanović bio premijer. Nikada se nije postavljalo pitanje zakonitosti tih odluka, rekao je Mario Banožić, ministar obrane u Dnevniku HTV-a.
  Thu, 01 Dec 2022 10:29:03 GMT
  ______________________________________
 • Predsjednik Vlade Plenković na međunarodnom skupu o Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina
  Thu, 01 Dec 2022 09:00:30 GMT
  ______________________________________
 • 171. sjednica Vlade
  Thu, 01 Dec 2022 07:30:30 GMT
  ______________________________________
 • Gradimo uključivo društvo u kojem se poštuju i štite ljudska prava i slobode
  Premijer Andrej Plenković iskazao je jasnu podršku Vlade instituciji pučkog pravobranitelja, koja promiče i štititi demokraciju i vladavinu prava. „Na najvišoj političkoj razini za to imate podršku – ona proizlazi iz jasnog opredjeljenje naše Vlade koja već drugi put u svom sastavu ima sve zastupnike nacionalnih manjina i time pokazuje kako vidi tolerantno i uključivo hrvatsko društvo. Društvo u kojem se ne diskriminira i društvo u kojem se poštuju i štite ljudska prava i slobode", poručio je.
  Wed, 30 Nov 2022 15:20:16 GMT
  ______________________________________
 • Je li oporba konzistentna u podršci Ukrajini ili imaju neku političku agendu da budu protiv?
  Navodna neustavnost odluke hrvatske Vlade o obuci ukrajinskih vojnika izmišljena je tema jer je procedura u tom slučaju bila identična ustaljenoj praksi u ranijim slučajevima koja traje godinama, ustvrdio je danas premijer Plenković. Dodao je da se predsjednik oglušio na dopis jer je na njega odgovorio samo priopćenjem te podsjetio da je Milanović prije nekoliko mjeseci otvoreno rekao da je protiv hrvatskog sudjelovanja u toj misiji EU-a. „To je bit teme. Pa nije tema ustavna ili pravna osnova. On je politički protiv“, rekao je predsjednik Vlade i dodao kako teret odgovornosti za to hoće li Hrvatska sudjelovati u Misiji ili neće nije više na Vladi nego na saborskim zastupnicima, koji sada moraju odlučiti jesu li konzistentni u podršci Ukrajini ili imaju neku političku agendu da budu protiv.
  Wed, 30 Nov 2022 14:32:04 GMT
  ______________________________________
   RSS aktualnosti
 
  Sva prava pridržana A design