Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a
 
 

TEHNOS na Facebook u..

         Glasnik TEHNOS_a br.2
         Glasnik TEHNOS_a br.1


Pravično bi bilo da je plaća veća:
0%
10%
20%
50%
100%
Rezultati | Arhiva


 
video

Video materijali..
 
 
Naslovnica
 
 
 
'Bio bih lud da se kao premijer idem prtljati u vlasništvo HEP-a. Država će ga dokapitalizirati'
TEHNOS strukovni sindikat radnika hep a, vruće vijesti
 
   RSS aktualnosti
 
- P O Z I V za izjašnjavanje protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Poštovane kolegice i kolege, članovi sindikata, radnici HEP-grupe,

  Od 09. – 23. lipnja sindikalne središnjice organiziraju izjašnjavanje o potrebi raspisivanja referenduma protiv izmjena ZOR-a.

  Pozivamo Vas da stavite svoj potpis među potrebnih 430.000, te tako pomognete u konačnom obračunu sa udruženim poslodavcima i Vladom, te njihovim kontinuiranim pokušajima uništavanja plaća i uvjeta rada.

  Sve članove TEHNOS-a pozivamo na aktivno sudjelovanje i volontiranje na mjestima gdje će se prikupljati potpisi, te tako još jednom pokažemo gdje se nalaze pravi radnici. Svi zainteresirani trebaju se javiti na tel. 01/6322-230, 098/361-158 ili predsjedniku svoje podružnice.

  Vaš TEHNOS!
 
 
- O B A V I J E S T o aktivnostima sindikalnih središnjica protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Vlada RH najavila je hitan postupak izmjena Zakona o radu, kojima će nastojati promijeniti odredbe produžene primjene i otkaza kolektivnih ugovora.
  Sindikati ove izmjene ZOR-a smatraju samo povodom, dok je stvarni uzrok besperspektivna situacija u zemlji, pokušaj uništenja socijalne države, te manjak sposobnosti i vjerodostojnosti važnijih dijelova vlasti.~
Više o tome..

- Kako razmišljaju: U EU slijedi bitka za ljude
 
 • Izvor: Večernji list, 01. lipanj 2010.

  U XIX. stoljeću ratovalo se za zemlju, u XX. za prirodne izvore, a u XXI. stoljeću bit će se bitke za ljude. Ustvrdio je to na nedavnome sastanku Svjetskoga gospodarskoga foruma europski povjerenik za zapošljavanje, društvena pitanja i uključivost Laszlo Andor. U Europskoj Uniji žale se da im Amerika otima znanstvenike, pa i one iz trećih zemalja.~
Više o tome..

- HEP ima strpljive sindikate
 
 • Zagreb, 21. svibanj 2010.

  Nakon što su sindikati predložili određene uštede u troškovima za zaposlene, te ih ocijenili donjom granicom do koje mogu ići, poslodavci su zatražili dodatnih 10-tak dana za izradu svog prijedloga, kojim će, prema njihovim riječima, svi biti zadovoljni.

  Pregovori se i dalje odvijaju kao nikada do sada, neoubičajeno mirnim tijekom, uz punu suradnju svih sindikata i poslodavaca.

  Do isteka važećeg Kolektivnog ugovora ostalo je oko mjesec dana, te je sada već potpuno sigurno da će ovi pregovori biti ""neuobičajeni"" do samog kraja.
  A kakav će biti kraj, ne ovisi o TEHNOS-u, jer mi smo svoj stav već odavno iskazali.
 
 
- Sprema li se generalni štrajk u Hrvatskoj?!
 
 • Zagreb, 21. svibanj 2010.

  Hrvatska Vlada zatražila je od sindikata javnog sektora da se u 2010. godini, unatoč pravima iz Kolektivnog ugovora, smanje plaće, odreknu isplate regresa za godišnji odmor, božićnice i dara za djecu, čime bi se na račun radnika popunila prazna državna blagajna.

  Kada su brojni sindikati to odbili, Vlada je shvatila da bi ju, u slučaju raskida Kolektivnih ugovora, sindikati i radnici mogli tužiti.~
Više o tome..

- PREGOVORI
 
 • Zagreb, 17. svibnja 2010.

  Konkretni prijedlozi pregovaračkog tima poslodavca se očekuju ovoga četvrtka.

  Sindikalni prijedlozi sva četri sindikata u HEP-u su usuglašeni i dati na uvid poslodavcu.
  Ta usuglašenost je jako bitna, te se nadamo da će razum prevladati.

  TEHNOS čvrsto stoji na svojim stavovima, te odgovorno obavlja sve poslove oko samih pregovora.

  Kako je interes za tijek pregovora velik molimo sve za još malo strpljenja te da preko svojih povjerenika budu u kontaktu.
  Uskoro će se znati kakva je prava ponuda poslodavca.

  Ovih tjedana smo svjedoci pregovaranja sindikalnih središnjica sa vladom i puno toga ovisi kakve će odluke donijeti Vlada, a koje se direktno vežu na naše kolektivno pregovaranje.

  Bez obzira na te odluke TEHNOS je spreman na sve scenarije.

  VAŠ TEHNOS!
 
 
- 1.SVIBNJA MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA
 
 • 1. svibnja se kao međunarodni praznik rada obilježava od 1889. godine, a u Hrvatskoj je prvi put obilježen 1890. godine u Maksimiru. Tako će biti i ove 2010.godine ,koja kao krizna godina za radništvo mora konačno dati odgovore kako postaviti prave temelje za izgradnju bolje budučnosti svakog radnika u Hrvatskoj. Koliko ćemo participirati u takvoj izgradnji temelja bolje budučnosti zavisi od nas samih. U ime TEHNOSA želim svim zaposlencima HEP-a SRETAN PRAZNIK RADA !
 
 
- Završeno početno ispitivanje snaga
 
 • Zagreb, 21. travanj 2010.

  Nakon uvodnih sastanaka pregovaračkih odbora poslodavaca i sindikata, 6. svibnja počinje "drugi" krug pregovora, kada se očekuje prvo iznošenje konkretnih prijedloga u poglavljima Plaća i materijalnih prava.

  Samo usuglašavanje ovih poglavlja očekuje se na sastancima koji će se održati od 11. - 13.05., te bi taj tjedan mogao predstavljati i dan "D" kolektivnih pregovora.
 
 
- Miran tijek kolektivnih pregovora
 
 • Zagreb, 19. travanj 2010.

  Obavještavamo sve članove TEHNOS-a da se ne obaziru na medijske pritiske za smanjenje prava radnika, koji se ciljano provode od pojedinih struktura Hrvatskog društva.

  Kolektivni pregovori teku mirno, i nema razloga za zabrinutost.
  Ako nešto krene krivim smjerom, Vi ćete to prvi saznati, a Vaš sindikat prvi reagirati.

  Mi znamo koliko vrijedi rad HEP-ovog radnika, a to zasigurno nije manje nego što je vrijedio prije. U tome Vas TEHNOS neće iznevjeriti.
 
 
- Počeli kolektivni pregovori za HEP grupu
 
 • Zagreb, 08. travanj 2010.

  Jučer je održan prvi sastanak predstavnika poslodavaca i sindikata u HEP grupi, na kojem su međusobno predane vjerodajnice pregovaračkih tijela, čime su službeno počeli pregovori za novi Kolektivni ugovor.~
Više o tome..

- Sretan Uskrs
 
 • Sretan Uskrs svim članovima TEHNOSA i svim djelatnicima HEP-a.Neka nam ovaj blagdan podari puno sreće i zdravlja i međusobnog razumijevanja i uvažavanja.
 
 
- U pregovore ipak s jedinstvenom sindikalnom snagom?!
 
 • Zagreb, 02. travanj 2010.

  31. ožujka 2010. godine u Zagrebu održan je 2. sastanak pregovaračkog odbora sindikata za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za HEP-grupu.

  Svi sindikati primili su poziv poslodavaca za prvi sastanak sindikata i poslodavaca vezano za pregovore na novom Kolektivnom ugovoru za HEP-Grupu, koji će biti održan 07.04.2010.~
Više o tome..

- Prvi sastanak pregovaračkog odbora sindikata za pregovore na Kolektivnom ugovoru za HEP grupu
 
 • Zagreb, 17. ožujak 2010.

  S obzirom da Zakon predviđa pregovaranje poslodavca s pregovaračkim odborom sindikata, potpisnici Kolektivnog ugovora, sindikati HES, TEHNOS i EKN održali su prvi sastanak pregovaračkog odbora.

  Najvažniji zaključci sastanka rezultirali su:~
Više o tome..

- Ukidanje 1. stope tzv. kriznog poreza
 
 • Od 1. srpnja ukida se prva stopa harača od dva posto na plaće, mirovine i ostale primitke od tri do šest tisuća kuna.

  Ako je postojala nedoumica oko ustavnosti kriznog poreza, onda je potpuno sigurno da je neustavna ova mjera, kojom se krizni porez primjenjuje na samo jednu skupinu ljudi, smatra pravna struka.

  D.L.
 
 
- 8.ožujka DAN ŽENA
 
 • SRETAN MEĐUNARODNI DAN ŽENA SVIM ČLANICAMA TEHNOSA I SVIM DJELATNICAMA HEP-a.
 
 
- TEHNOS spreman za kolektivne pregovore 2010.
 
 • Zagreb, 01. ožujak 2010.

  23. i 24. veljače u miru međimurskog mjesta Sveti Martin na Muri održan je sastanak TEHNOS-ovog tima za izradu prijedloga novog kolektivnog ugovora. Dan kasnije, u Zagrebu je održan sastanak Glavnog odbora TEHNOS-a na kojem je usvojen konačni prijedlog, kojeg ćete uskoro moći naći na ovim stranicama pod izbornikom Dokumenti.

  Trodnevni rad rezultirao je i sljedećim zaključcima:~
Više o tome..

- Novi zakon o radu - osvrt na ključne izmjene
 
 • Zagreb, 20. veljača 2010.

  Hrvatski sabor je na svojoj 15. sjednici, održanoj 04. prosinca 2009.g. donio novi Zakon o radu. Iako se po sadržaju izmjena ne može utvrditi da se radi o bitnim promjenama u odnosu na do tada važeći Zakon o radu, ipak je odlučeno da se ne intervenira u postojeći Zakon izmjenama i dopunama, nego da se donese novi Zakon o radu.
  Donošenju Zakona je prethodila rasprava koja je trajala punih 18 mjeseci nakon koje nitko od socijalnih partnera nije bio zadovoljan. Naprotiv, između socijalnih partnera ( poslodavaca i siondikata ) došlo je do razmimoilaženja u usuglašavanju teksta koja su bila nepomirljiva, te je Vlada uputila prijedlog na donošenje, a da prethodno o njemu nije dobila potporu svih socijalnih partnera.
  Do izglasavanja Zakona došlo je iz razloga što je bilo nužno uskladiti odredbe Zakona o radu sa pravnom stečevinom Europske unije da bi se stvorile pretpostavke za zatvaranje pregovaračkog poglavlja br.19. „ Socijalna politika i zapošljavanje“.

  Ključne izmjene u odnosu na do tada važeći Zakon o radu odnose se na radno vrijeme, godišnje odmore, kolektivno otpuštanje radnika,~
Više o tome..

- Sindikalno pregovaranje
 
 • Zagreb, 07. veljača 2010.

  Dolazi vrijeme sindikalnog pregovaranja sa poslodavcem.
  Nema ništa važnije za svakog zaposlenika nego dobar Kolektivni ugovor.
  Odgovornost za dobar ugovor leži na svakom članu sindikata, jer svatko od nas ima puno pravo dati svoje prijedloge i sugestije. Na neki način to je i dužnost svakog od nas.~
Više o tome..

- Poziv za predlaganje izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora
 
 • Zagreb, 01. veljača 2010.

  Poštovane kolegice i kolege, članovi sindikata, radnici HEP Grupe,

  Pregovori sindikata i poslodavaca na izradi novog Kolektivnog ugovora u HEP-Grupi
  počet će 01. travnja 2010. godine.

  Pozivamo Vas na iznošenje prijedloga i sugestija vezanih na odredbe postojećeg Kolektivnog ugovora, kako bi sindikalni prijedlog za pregovore bio što kvalitetniji.~
Više o tome..

- Božićnica u iznosu od 1.250 Kn
 
 • Zagreb, 23. prosinac 2009.

  HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA d.d.

  n/r predsjednika Uprave LEA BEGOVIĆA, dipl.ing.


  PREDMET: Božićnica u iznosu 1.250 kuna, kršenje odredbi članka 69. Kolektivnog ugovora za HEP Grupu

  Poštovani,


  Odlukom Uprave HEP-a d.d. broj 8-1.1/2009 od 22. prosinca 2009. godine, utvrdili ste isplatu dijela Božićnice u iznosu 1.250,00 kuna. Tim činom prekršili ste članak 69. Kolektivnog ugovora za HEP Grupu, po kojem ste povodom Božića svakom radniku trebali jednokratno isplatiti 1.550,00 kuna.~
Više o tome..

Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
  Sva prava pridržana A design