Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a
 
 

TEHNOS na Facebook u..

         Glasnik TEHNOS_a br.2
         Glasnik TEHNOS_a br.1


Trebaju li svi radnici HEP-a imati ista prava?
DA
NE, članovi SINDIKATA veća prava od drugih radnika
NE, samo članovi VEĆIH SINDIKATA veća prava
Rezultati | Arhiva


 
video

Video materijali..
 
 
Naslovnica
 
 
 
'Bio bih lud da se kao premijer idem prtljati u vlasništvo HEP-a. Država će ga dokapitalizirati'
TEHNOS strukovni sindikat radnika hep a, vruće vijesti
 
   RSS aktualnosti
 
- POZIV
 
 • Zagreb, 12. kolovoza 2010.

  Sindikat TEHNOS pohvaljuje inicijative poslodavca POZIV STRUČNJACIMA HEP-A ZA SUDJELOVANJE U RADU NA PRIPREMI I IZGRADNJI ELEKTROENERGETSKIH OBJEKATA te davanje prilike svim radnicima da postanu OSOBE ZA NEPRAVILNOSTI U HEP GRUPI, koje su tijekom srpnja objavljene na Infohep-u.~
Više o tome..

- Potpisan Dodatak br. 2 Kolektivnom ugovoru za HEP grupu
 
 • Zagreb, 22. srpnja 2010.

  Sindikati, potpisnici Kolektivnog ugovora za HEP grupu (HES, TEHNOS i EKN) uz podršku i znatan doprinos NSRHEP-a sklopili su dana 22. srpnja 2010. godine s poslodavcima u HEP-u Dodatak br. 2 Kolektivnom ugovoru za HEP grupu.

  Dodatkom br. 2 važenje Kolektivnog ugovora produžuje se do 31.12.2010. godine, uz ugrađene odredbe koje su do sada usuglasili poslodavci i sindikati.

  ~
Više o tome..

- VRAG JE UZEO ŠALU
 
 • Hrvati, na rubu ste - počnite izvoziti proizvode i raditi djecu!

  Grčka se izvukla, a Hrvatska je u opasnosti od toga da postane glavni europski dužnik. Rješenje je u izvozu, smatra ekonomski stručnjak Edward Hugh, no i u ispravljanju demografske slike koja će biti izrazito nepovoljna baš u vrijeme kad dugovi dođu na naplatu.~
Više o tome..

- Produljen rok za pregovore o novom kolektivnom ugovoru
 
 • Zagreb, 11. lipnja 2010.

  Sindikati, potpisnici Kolektivnog ugovora za HEP grupu (HES, TEHNOS i EKN) uz podršku NSRHEP-a sklopili su dana 10. lipnja 2010. godine s poslodavcima u HEP-u Dodatak br. 1. Kolektivnom ugovoru za HEP grupu.

  Navedenim Dodatkom sada važeći Kolektivni ugovor sklapa se na određeno vrijeme do 31. kolovoza 2010. godine uz obvezu intenzivnog nastavka započetih pregovora koji se trebaju završiti do 31. srpnja 2010. godine.

  Razlog ovog dvomjesečnog produljenja važenja postojećeg Kolektivnog ugovora je trenutno gospodarsko-socijalno okruženje u kojem se provode pregovori, a zbog kojeg je procijenjeno da pregovori neće biti okončani do isteka roka na koji je sklopljen Kolektivni ugovor za HEP grupu odnosno do 30. lipnja 2010. godine.
 
 
- HEP na trećem mjestu po produktivnosti zaposlenih!
 
 • 02. lipanj 2010.

  Nemoguće! Osim što smo korumpirani i samo se izležavamo, u HEP-u netko nešto i radi!!!

  Naravno, kada su posrijedi dobre vijesti o HEP-u, onda se to spomene samo onako, usput.

  Prenosimo članak Business.hr-a:

  Razlike u produktivnosti rada između 30 hrvatskih tvrtki s najvećim ukupnim prihodom goleme su, pokazala je računica Business.hr-a temeljena na podacima o njihovu poslovanju u protekloj godini koje su prijavili ili Fini ili Zagrebačkoj burzi.

  Najproduktivnije je lani bilo 66 zaposlenika OMV-a Hrvatska, a svaki je od njih ostvario prihod od čak 47,3 milijuna kuna. To je čak 411 puta više od prihoda koji je ostvario primjerice zaposlenik Hrvatske pošte – ondje je ostvaren prosjek samo 160.133 kune po zaposleniku.

  Iako je tek dvadeseta po prihodima, Agrokor trgovina druga je po produktivnosti zaposlenih, a slijede HEP ,Phoenix farmacija,~
Više o tome..

- P O Z I V za izjašnjavanje protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Poštovane kolegice i kolege, članovi sindikata, radnici HEP-grupe,

  Od 09. – 23. lipnja sindikalne središnjice organiziraju izjašnjavanje o potrebi raspisivanja referenduma protiv izmjena ZOR-a.

  Pozivamo Vas da stavite svoj potpis među potrebnih 430.000, te tako pomognete u konačnom obračunu sa udruženim poslodavcima i Vladom, te njihovim kontinuiranim pokušajima uništavanja plaća i uvjeta rada.

  Sve članove TEHNOS-a pozivamo na aktivno sudjelovanje i volontiranje na mjestima gdje će se prikupljati potpisi, te tako još jednom pokažemo gdje se nalaze pravi radnici. Svi zainteresirani trebaju se javiti na tel. 01/6322-230, 098/361-158 ili predsjedniku svoje podružnice.

  Vaš TEHNOS!
 
 
- O B A V I J E S T o aktivnostima sindikalnih središnjica protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Vlada RH najavila je hitan postupak izmjena Zakona o radu, kojima će nastojati promijeniti odredbe produžene primjene i otkaza kolektivnih ugovora.
  Sindikati ove izmjene ZOR-a smatraju samo povodom, dok je stvarni uzrok besperspektivna situacija u zemlji, pokušaj uništenja socijalne države, te manjak sposobnosti i vjerodostojnosti važnijih dijelova vlasti.~
Više o tome..

- Kako razmišljaju: U EU slijedi bitka za ljude
 
 • Izvor: Večernji list, 01. lipanj 2010.

  U XIX. stoljeću ratovalo se za zemlju, u XX. za prirodne izvore, a u XXI. stoljeću bit će se bitke za ljude. Ustvrdio je to na nedavnome sastanku Svjetskoga gospodarskoga foruma europski povjerenik za zapošljavanje, društvena pitanja i uključivost Laszlo Andor. U Europskoj Uniji žale se da im Amerika otima znanstvenike, pa i one iz trećih zemalja.~
Više o tome..

- HEP ima strpljive sindikate
 
 • Zagreb, 21. svibanj 2010.

  Nakon što su sindikati predložili određene uštede u troškovima za zaposlene, te ih ocijenili donjom granicom do koje mogu ići, poslodavci su zatražili dodatnih 10-tak dana za izradu svog prijedloga, kojim će, prema njihovim riječima, svi biti zadovoljni.

  Pregovori se i dalje odvijaju kao nikada do sada, neoubičajeno mirnim tijekom, uz punu suradnju svih sindikata i poslodavaca.

  Do isteka važećeg Kolektivnog ugovora ostalo je oko mjesec dana, te je sada već potpuno sigurno da će ovi pregovori biti ""neuobičajeni"" do samog kraja.
  A kakav će biti kraj, ne ovisi o TEHNOS-u, jer mi smo svoj stav već odavno iskazali.
 
 
- Sprema li se generalni štrajk u Hrvatskoj?!
 
 • Zagreb, 21. svibanj 2010.

  Hrvatska Vlada zatražila je od sindikata javnog sektora da se u 2010. godini, unatoč pravima iz Kolektivnog ugovora, smanje plaće, odreknu isplate regresa za godišnji odmor, božićnice i dara za djecu, čime bi se na račun radnika popunila prazna državna blagajna.

  Kada su brojni sindikati to odbili, Vlada je shvatila da bi ju, u slučaju raskida Kolektivnih ugovora, sindikati i radnici mogli tužiti.~
Više o tome..

- PREGOVORI
 
 • Zagreb, 17. svibnja 2010.

  Konkretni prijedlozi pregovaračkog tima poslodavca se očekuju ovoga četvrtka.

  Sindikalni prijedlozi sva četri sindikata u HEP-u su usuglašeni i dati na uvid poslodavcu.
  Ta usuglašenost je jako bitna, te se nadamo da će razum prevladati.

  TEHNOS čvrsto stoji na svojim stavovima, te odgovorno obavlja sve poslove oko samih pregovora.

  Kako je interes za tijek pregovora velik molimo sve za još malo strpljenja te da preko svojih povjerenika budu u kontaktu.
  Uskoro će se znati kakva je prava ponuda poslodavca.

  Ovih tjedana smo svjedoci pregovaranja sindikalnih središnjica sa vladom i puno toga ovisi kakve će odluke donijeti Vlada, a koje se direktno vežu na naše kolektivno pregovaranje.

  Bez obzira na te odluke TEHNOS je spreman na sve scenarije.

  VAŠ TEHNOS!
 
 
- 1.SVIBNJA MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA
 
 • 1. svibnja se kao međunarodni praznik rada obilježava od 1889. godine, a u Hrvatskoj je prvi put obilježen 1890. godine u Maksimiru. Tako će biti i ove 2010.godine ,koja kao krizna godina za radništvo mora konačno dati odgovore kako postaviti prave temelje za izgradnju bolje budučnosti svakog radnika u Hrvatskoj. Koliko ćemo participirati u takvoj izgradnji temelja bolje budučnosti zavisi od nas samih. U ime TEHNOSA želim svim zaposlencima HEP-a SRETAN PRAZNIK RADA !
 
 
- Završeno početno ispitivanje snaga
 
 • Zagreb, 21. travanj 2010.

  Nakon uvodnih sastanaka pregovaračkih odbora poslodavaca i sindikata, 6. svibnja počinje "drugi" krug pregovora, kada se očekuje prvo iznošenje konkretnih prijedloga u poglavljima Plaća i materijalnih prava.

  Samo usuglašavanje ovih poglavlja očekuje se na sastancima koji će se održati od 11. - 13.05., te bi taj tjedan mogao predstavljati i dan "D" kolektivnih pregovora.
 
 
- Miran tijek kolektivnih pregovora
 
 • Zagreb, 19. travanj 2010.

  Obavještavamo sve članove TEHNOS-a da se ne obaziru na medijske pritiske za smanjenje prava radnika, koji se ciljano provode od pojedinih struktura Hrvatskog društva.

  Kolektivni pregovori teku mirno, i nema razloga za zabrinutost.
  Ako nešto krene krivim smjerom, Vi ćete to prvi saznati, a Vaš sindikat prvi reagirati.

  Mi znamo koliko vrijedi rad HEP-ovog radnika, a to zasigurno nije manje nego što je vrijedio prije. U tome Vas TEHNOS neće iznevjeriti.
 
 
- Počeli kolektivni pregovori za HEP grupu
 
 • Zagreb, 08. travanj 2010.

  Jučer je održan prvi sastanak predstavnika poslodavaca i sindikata u HEP grupi, na kojem su međusobno predane vjerodajnice pregovaračkih tijela, čime su službeno počeli pregovori za novi Kolektivni ugovor.~
Više o tome..

- Sretan Uskrs
 
 • Sretan Uskrs svim članovima TEHNOSA i svim djelatnicima HEP-a.Neka nam ovaj blagdan podari puno sreće i zdravlja i međusobnog razumijevanja i uvažavanja.
 
 
- U pregovore ipak s jedinstvenom sindikalnom snagom?!
 
 • Zagreb, 02. travanj 2010.

  31. ožujka 2010. godine u Zagrebu održan je 2. sastanak pregovaračkog odbora sindikata za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za HEP-grupu.

  Svi sindikati primili su poziv poslodavaca za prvi sastanak sindikata i poslodavaca vezano za pregovore na novom Kolektivnom ugovoru za HEP-Grupu, koji će biti održan 07.04.2010.~
Više o tome..

- Prvi sastanak pregovaračkog odbora sindikata za pregovore na Kolektivnom ugovoru za HEP grupu
 
 • Zagreb, 17. ožujak 2010.

  S obzirom da Zakon predviđa pregovaranje poslodavca s pregovaračkim odborom sindikata, potpisnici Kolektivnog ugovora, sindikati HES, TEHNOS i EKN održali su prvi sastanak pregovaračkog odbora.

  Najvažniji zaključci sastanka rezultirali su:~
Više o tome..

- Ukidanje 1. stope tzv. kriznog poreza
 
 • Od 1. srpnja ukida se prva stopa harača od dva posto na plaće, mirovine i ostale primitke od tri do šest tisuća kuna.

  Ako je postojala nedoumica oko ustavnosti kriznog poreza, onda je potpuno sigurno da je neustavna ova mjera, kojom se krizni porez primjenjuje na samo jednu skupinu ljudi, smatra pravna struka.

  D.L.
 
 
- 8.ožujka DAN ŽENA
 
 • SRETAN MEĐUNARODNI DAN ŽENA SVIM ČLANICAMA TEHNOSA I SVIM DJELATNICAMA HEP-a.
 
 
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
  Sva prava pridržana A design