Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a
 
 

TEHNOS na Facebook u..

         Glasnik TEHNOS_a br.2
         Glasnik TEHNOS_a br.1


Treba li u kriznim vremenima radnicima HEP-a smanjivati pla─çu?
DA, svakako
Samo ako je solidarno za pomo─ç drugima
NE
Rezultati | Arhiva


 
video

Video materijali..
 
 
Naslovnica
 
 
 
Sto┼żer za obranu Rafinerije: Zatvaranje je strate┼íka zada─ça Ma─Ĺara
TEHNOS strukovni sindikat radnika hep a, vruće vijesti
 
   RSS aktualnosti
 
- Potpisan Dodatak br. 2 Kolektivnom ugovoru za HEP grupu
 
 • Zagreb, 22. srpnja 2010.

  Sindikati, potpisnici Kolektivnog ugovora za HEP grupu (HES, TEHNOS i EKN) uz podršku i znatan doprinos NSRHEP-a sklopili su dana 22. srpnja 2010. godine s poslodavcima u HEP-u Dodatak br. 2 Kolektivnom ugovoru za HEP grupu.

  Dodatkom br. 2 va┼żenje Kolektivnog ugovora produ┼żuje se do 31.12.2010. godine, uz ugra─Ĺene odredbe koje su do sada usuglasili poslodavci i sindikati.

  ~
Više o tome..

- VRAG JE UZEO ŠALU
 
 • Hrvati, na rubu ste - po─Źnite izvoziti proizvode i raditi djecu!

  Gr─Źka se izvukla, a Hrvatska je u opasnosti od toga da postane glavni europski du┼żnik. Rje┼íenje je u izvozu, smatra ekonomski stru─Źnjak Edward Hugh, no i u ispravljanju demografske slike koja ─çe biti izrazito nepovoljna ba┼í u vrijeme kad dugovi do─Ĺu na naplatu.~
Više o tome..

- Produljen rok za pregovore o novom kolektivnom ugovoru
 
 • Zagreb, 11. lipnja 2010.

  Sindikati, potpisnici Kolektivnog ugovora za HEP grupu (HES, TEHNOS i EKN) uz podršku NSRHEP-a sklopili su dana 10. lipnja 2010. godine s poslodavcima u HEP-u Dodatak br. 1. Kolektivnom ugovoru za HEP grupu.

  Navedenim Dodatkom sada va┼że─çi Kolektivni ugovor sklapa se na odre─Ĺeno vrijeme do 31. kolovoza 2010. godine uz obvezu intenzivnog nastavka zapo─Źetih pregovora koji se trebaju zavr┼íiti do 31. srpnja 2010. godine.

  Razlog ovog dvomjese─Źnog produljenja va┼żenja postoje─çeg Kolektivnog ugovora je trenutno gospodarsko-socijalno okru┼żenje u kojem se provode pregovori, a zbog kojeg je procijenjeno da pregovori ne─çe biti okon─Źani do isteka roka na koji je sklopljen Kolektivni ugovor za HEP grupu odnosno do 30. lipnja 2010. godine.
 
 
- HEP na tre─çem mjestu po produktivnosti zaposlenih!
 
 • 02. lipanj 2010.

  Nemogu─çe! Osim ┼íto smo korumpirani i samo se izle┼żavamo, u HEP-u netko ne┼íto i radi!!!

  Naravno, kada su posrijedi dobre vijesti o HEP-u, onda se to spomene samo onako, usput.

  Prenosimo ─Źlanak Business.hr-a:

  Razlike u produktivnosti rada izme─Ĺu 30 hrvatskih tvrtki s najve─çim ukupnim prihodom goleme su, pokazala je ra─Źunica Business.hr-a temeljena na podacima o njihovu poslovanju u protekloj godini koje su prijavili ili Fini ili Zagreba─Źkoj burzi.

  Najproduktivnije je lani bilo 66 zaposlenika OMV-a Hrvatska, a svaki je od njih ostvario prihod od ─Źak 47,3 milijuna kuna. To je ─Źak 411 puta vi┼íe od prihoda koji je ostvario primjerice zaposlenik Hrvatske po┼íte ÔÇô ondje je ostvaren prosjek samo 160.133 kune po zaposleniku.

  Iako je tek dvadeseta po prihodima, Agrokor trgovina druga je po produktivnosti zaposlenih, a slijede HEP ,Phoenix farmacija,~
Više o tome..

- P O Z I V za izjašnjavanje protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Po┼ítovane kolegice i kolege, ─Źlanovi sindikata, radnici HEP-grupe,

  Od 09. ÔÇô 23. lipnja sindikalne sredi┼ínjice organiziraju izja┼ínjavanje o potrebi raspisivanja referenduma protiv izmjena ZOR-a.

  Pozivamo Vas da stavite svoj potpis me─Ĺu potrebnih 430.000, te tako pomognete u kona─Źnom obra─Źunu sa udru┼żenim poslodavcima i Vladom, te njihovim kontinuiranim poku┼íajima uni┼ítavanja pla─ça i uvjeta rada.

  Sve ─Źlanove TEHNOS-a pozivamo na aktivno sudjelovanje i volontiranje na mjestima gdje ─çe se prikupljati potpisi, te tako jo┼í jednom poka┼żemo gdje se nalaze pravi radnici. Svi zainteresirani trebaju se javiti na tel. 01/6322-230, 098/361-158 ili predsjedniku svoje podru┼żnice.

  Vaš TEHNOS!
 
 
- O B A V I J E S T o aktivnostima sindikalnih središnjica protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Vlada RH najavila je hitan postupak izmjena Zakona o radu, kojima ─çe nastojati promijeniti odredbe produ┼żene primjene i otkaza kolektivnih ugovora.
  Sindikati ove izmjene ZOR-a smatraju samo povodom, dok je stvarni uzrok besperspektivna situacija u zemlji, poku┼íaj uni┼ítenja socijalne dr┼żave, te manjak sposobnosti i vjerodostojnosti va┼żnijih dijelova vlasti.~
Više o tome..

- Kako razmišljaju: U EU slijedi bitka za ljude
 
 • Izvor: Ve─Źernji list, 01. lipanj 2010.

  U XIX. stolje─çu ratovalo se za zemlju, u XX. za prirodne izvore, a u XXI. stolje─çu bit ─çe se bitke za ljude. Ustvrdio je to na nedavnome sastanku Svjetskoga gospodarskoga foruma europski povjerenik za zapo┼íljavanje, dru┼ítvena pitanja i uklju─Źivost Laszlo Andor. U Europskoj Uniji ┼żale se da im Amerika otima znanstvenike, pa i one iz tre─çih zemalja.~
Više o tome..

- HEP ima strpljive sindikate
 
 • Zagreb, 21. svibanj 2010.

  Nakon ┼íto su sindikati predlo┼żili odre─Ĺene u┼ítede u tro┼íkovima za zaposlene, te ih ocijenili donjom granicom do koje mogu i─çi, poslodavci su zatra┼żili dodatnih 10-tak dana za izradu svog prijedloga, kojim ─çe, prema njihovim rije─Źima, svi biti zadovoljni.

  Pregovori se i dalje odvijaju kao nikada do sada, neoubi─Źajeno mirnim tijekom, uz punu suradnju svih sindikata i poslodavaca.

  Do isteka va┼że─çeg Kolektivnog ugovora ostalo je oko mjesec dana, te je sada ve─ç potpuno sigurno da ─çe ovi pregovori biti ""neuobi─Źajeni"" do samog kraja.
  A kakav ─çe biti kraj, ne ovisi o TEHNOS-u, jer mi smo svoj stav ve─ç odavno iskazali.
 
 
- Sprema li se generalni štrajk u Hrvatskoj?!
 
 • Zagreb, 21. svibanj 2010.

  Hrvatska Vlada zatra┼żila je od sindikata javnog sektora da se u 2010. godini, unato─Ź pravima iz Kolektivnog ugovora, smanje pla─çe, odreknu isplate regresa za godi┼ínji odmor, bo┼żi─çnice i dara za djecu, ─Źime bi se na ra─Źun radnika popunila prazna dr┼żavna blagajna.

  Kada su brojni sindikati to odbili, Vlada je shvatila da bi ju, u slu─Źaju raskida Kolektivnih ugovora, sindikati i radnici mogli tu┼żiti.~
Više o tome..

- PREGOVORI
 
 • Zagreb, 17. svibnja 2010.

  Konkretni prijedlozi pregovara─Źkog tima poslodavca se o─Źekuju ovoga ─Źetvrtka.

  Sindikalni prijedlozi sva ─Źetri sindikata u HEP-u su usugla┼íeni i dati na uvid poslodavcu.
  Ta usuglašenost je jako bitna, te se nadamo da će razum prevladati.

  TEHNOS ─Źvrsto stoji na svojim stavovima, te odgovorno obavlja sve poslove oko samih pregovora.

  Kako je interes za tijek pregovora velik molimo sve za još malo strpljenja te da preko svojih povjerenika budu u kontaktu.
  Uskoro ─çe se znati kakva je prava ponuda poslodavca.

  Ovih tjedana smo svjedoci pregovaranja sindikalnih sredi┼ínjica sa vladom i puno toga ovisi kakve ─çe odluke donijeti Vlada, a koje se direktno ve┼żu na na┼íe kolektivno pregovaranje.

  Bez obzira na te odluke TEHNOS je spreman na sve scenarije.

  VAŠ TEHNOS!
 
 
- 1.SVIBNJA ME─ÉUNARODNI PRAZNIK RADA
 
 • 1. svibnja se kao me─Ĺunarodni praznik rada obilje┼żava od 1889. godine, a u Hrvatskoj je prvi put obilje┼żen 1890. godine u Maksimiru. Tako ─çe biti i ove 2010.godine ,koja kao krizna godina za radni┼ítvo mora kona─Źno dati odgovore kako postaviti prave temelje za izgradnju bolje budu─Źnosti svakog radnika u Hrvatskoj. Koliko ─çemo participirati u takvoj izgradnji temelja bolje budu─Źnosti zavisi od nas samih. U ime TEHNOSA ┼żelim svim zaposlencima HEP-a SRETAN PRAZNIK RADA !
 
 
- Zavr┼íeno po─Źetno ispitivanje snaga
 
 • Zagreb, 21. travanj 2010.

  Nakon uvodnih sastanaka pregovara─Źkih odbora poslodavaca i sindikata, 6. svibnja po─Źinje "drugi" krug pregovora, kada se o─Źekuje prvo izno┼íenje konkretnih prijedloga u poglavljima Pla─ça i materijalnih prava.

  Samo usugla┼íavanje ovih poglavlja o─Źekuje se na sastancima koji ─çe se odr┼żati od 11. - 13.05., te bi taj tjedan mogao predstavljati i dan "D" kolektivnih pregovora.
 
 
- Miran tijek kolektivnih pregovora
 
 • Zagreb, 19. travanj 2010.

  Obavje┼ítavamo sve ─Źlanove TEHNOS-a da se ne obaziru na medijske pritiske za smanjenje prava radnika, koji se ciljano provode od pojedinih struktura Hrvatskog dru┼ítva.

  Kolektivni pregovori teku mirno, i nema razloga za zabrinutost.
  Ako nešto krene krivim smjerom, Vi ćete to prvi saznati, a Vaš sindikat prvi reagirati.

  Mi znamo koliko vrijedi rad HEP-ovog radnika, a to zasigurno nije manje nego što je vrijedio prije. U tome Vas TEHNOS neće iznevjeriti.
 
 
- Po─Źeli kolektivni pregovori za HEP grupu
 
 • Zagreb, 08. travanj 2010.

  Ju─Źer je odr┼żan prvi sastanak predstavnika poslodavaca i sindikata u HEP grupi, na kojem su me─Ĺusobno predane vjerodajnice pregovara─Źkih tijela, ─Źime su slu┼żbeno po─Źeli pregovori za novi Kolektivni ugovor.~
Više o tome..

- Sretan Uskrs
 
 • Sretan Uskrs svim ─Źlanovima TEHNOSA i svim djelatnicima HEP-a.Neka nam ovaj blagdan podari puno sre─çe i zdravlja i me─Ĺusobnog razumijevanja i uva┼żavanja.
 
 
- U pregovore ipak s jedinstvenom sindikalnom snagom?!
 
 • Zagreb, 02. travanj 2010.

  31. o┼żujka 2010. godine u Zagrebu odr┼żan je 2. sastanak pregovara─Źkog odbora sindikata za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za HEP-grupu.

  Svi sindikati primili su poziv poslodavaca za prvi sastanak sindikata i poslodavaca vezano za pregovore na novom Kolektivnom ugovoru za HEP-Grupu, koji ─çe biti odr┼żan 07.04.2010.~
Više o tome..

- Prvi sastanak pregovara─Źkog odbora sindikata za pregovore na Kolektivnom ugovoru za HEP grupu
 
 • Zagreb, 17. o┼żujak 2010.

  S obzirom da Zakon predvi─Ĺa pregovaranje poslodavca s pregovara─Źkim odborom sindikata, potpisnici Kolektivnog ugovora, sindikati HES, TEHNOS i EKN odr┼żali su prvi sastanak pregovara─Źkog odbora.

  Najva┼żniji zaklju─Źci sastanka rezultirali su:~
Više o tome..

- Ukidanje 1. stope tzv. kriznog poreza
 
 • Od 1. srpnja ukida se prva stopa hara─Źa od dva posto na pla─çe, mirovine i ostale primitke od tri do ┼íest tisu─ça kuna.

  Ako je postojala nedoumica oko ustavnosti kriznog poreza, onda je potpuno sigurno da je neustavna ova mjera, kojom se krizni porez primjenjuje na samo jednu skupinu ljudi, smatra pravna struka.

  D.L.
 
 
- 8.o┼żujka DAN ┼ŻENA
 
 • SRETAN ME─ÉUNARODNI DAN ┼ŻENA SVIM ─îLANICAMA TEHNOSA I SVIM DJELATNICAMA HEP-a.
 
 
- TEHNOS spreman za kolektivne pregovore 2010.
 
 • Zagreb, 01. o┼żujak 2010.

  23. i 24. velja─Źe u miru me─Ĺimurskog mjesta Sveti Martin na Muri odr┼żan je sastanak TEHNOS-ovog tima za izradu prijedloga novog kolektivnog ugovora. Dan kasnije, u Zagrebu je odr┼żan sastanak Glavnog odbora TEHNOS-a na kojem je usvojen kona─Źni prijedlog, kojeg ─çete uskoro mo─çi na─çi na ovim stranicama pod izbornikom Dokumenti.

  Trodnevni rad rezultirao je i sljede─çim zaklju─Źcima:~
Više o tome..

Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
  Sva prava pridržana A design