Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a
 
 

TEHNOS na Facebook u..

         Glasnik TEHNOS_a br.2
         Glasnik TEHNOS_a br.1


Javna ponuda HEP-ovih dionica (IPO):
NE dolazi u obzir!
MOŽDA, ovisno kuda će otići novci
DA, poželjna je!
Rezultati | Arhiva


 
video

Video materijali..
 
 
Naslovnica
 
 
 
Glasnik TEHNOS a
Sto┼żer za obranu Rafinerije: Zatvaranje je strate┼íka zada─ça Ma─Ĺara
TEHNOS strukovni sindikat radnika hep a, vruće vijesti
 
   RSS aktualnosti
 
- P O Z I V za izjašnjavanje protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Po┼ítovane kolegice i kolege, ─Źlanovi sindikata, radnici HEP-grupe,

  Od 09. ÔÇô 23. lipnja sindikalne sredi┼ínjice organiziraju izja┼ínjavanje o potrebi raspisivanja referenduma protiv izmjena ZOR-a.

  Pozivamo Vas da stavite svoj potpis me─Ĺu potrebnih 430.000, te tako pomognete u kona─Źnom obra─Źunu sa udru┼żenim poslodavcima i Vladom, te njihovim kontinuiranim poku┼íajima uni┼ítavanja pla─ça i uvjeta rada.

  Sve ─Źlanove TEHNOS-a pozivamo na aktivno sudjelovanje i volontiranje na mjestima gdje ─çe se prikupljati potpisi, te tako jo┼í jednom poka┼żemo gdje se nalaze pravi radnici. Svi zainteresirani trebaju se javiti na tel. 01/6322-230, 098/361-158 ili predsjedniku svoje podru┼żnice.

  Vaš TEHNOS!
 
 
- O B A V I J E S T o aktivnostima sindikalnih središnjica protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Vlada RH najavila je hitan postupak izmjena Zakona o radu, kojima ─çe nastojati promijeniti odredbe produ┼żene primjene i otkaza kolektivnih ugovora.
  Sindikati ove izmjene ZOR-a smatraju samo povodom, dok je stvarni uzrok besperspektivna situacija u zemlji, poku┼íaj uni┼ítenja socijalne dr┼żave, te manjak sposobnosti i vjerodostojnosti va┼żnijih dijelova vlasti.~
Više o tome..

- Kako razmišljaju: U EU slijedi bitka za ljude
 
 • Izvor: Ve─Źernji list, 01. lipanj 2010.

  U XIX. stolje─çu ratovalo se za zemlju, u XX. za prirodne izvore, a u XXI. stolje─çu bit ─çe se bitke za ljude. Ustvrdio je to na nedavnome sastanku Svjetskoga gospodarskoga foruma europski povjerenik za zapo┼íljavanje, dru┼ítvena pitanja i uklju─Źivost Laszlo Andor. U Europskoj Uniji ┼żale se da im Amerika otima znanstvenike, pa i one iz tre─çih zemalja.~
Više o tome..

- HEP ima strpljive sindikate
 
 • Zagreb, 21. svibanj 2010.

  Nakon ┼íto su sindikati predlo┼żili odre─Ĺene u┼ítede u tro┼íkovima za zaposlene, te ih ocijenili donjom granicom do koje mogu i─çi, poslodavci su zatra┼żili dodatnih 10-tak dana za izradu svog prijedloga, kojim ─çe, prema njihovim rije─Źima, svi biti zadovoljni.

  Pregovori se i dalje odvijaju kao nikada do sada, neoubi─Źajeno mirnim tijekom, uz punu suradnju svih sindikata i poslodavaca.

  Do isteka va┼że─çeg Kolektivnog ugovora ostalo je oko mjesec dana, te je sada ve─ç potpuno sigurno da ─çe ovi pregovori biti ""neuobi─Źajeni"" do samog kraja.
  A kakav ─çe biti kraj, ne ovisi o TEHNOS-u, jer mi smo svoj stav ve─ç odavno iskazali.
 
 
- Sprema li se generalni štrajk u Hrvatskoj?!
 
 • Zagreb, 21. svibanj 2010.

  Hrvatska Vlada zatra┼żila je od sindikata javnog sektora da se u 2010. godini, unato─Ź pravima iz Kolektivnog ugovora, smanje pla─çe, odreknu isplate regresa za godi┼ínji odmor, bo┼żi─çnice i dara za djecu, ─Źime bi se na ra─Źun radnika popunila prazna dr┼żavna blagajna.

  Kada su brojni sindikati to odbili, Vlada je shvatila da bi ju, u slu─Źaju raskida Kolektivnih ugovora, sindikati i radnici mogli tu┼żiti.~
Više o tome..

- PREGOVORI
 
 • Zagreb, 17. svibnja 2010.

  Konkretni prijedlozi pregovara─Źkog tima poslodavca se o─Źekuju ovoga ─Źetvrtka.

  Sindikalni prijedlozi sva ─Źetri sindikata u HEP-u su usugla┼íeni i dati na uvid poslodavcu.
  Ta usuglašenost je jako bitna, te se nadamo da će razum prevladati.

  TEHNOS ─Źvrsto stoji na svojim stavovima, te odgovorno obavlja sve poslove oko samih pregovora.

  Kako je interes za tijek pregovora velik molimo sve za još malo strpljenja te da preko svojih povjerenika budu u kontaktu.
  Uskoro ─çe se znati kakva je prava ponuda poslodavca.

  Ovih tjedana smo svjedoci pregovaranja sindikalnih sredi┼ínjica sa vladom i puno toga ovisi kakve ─çe odluke donijeti Vlada, a koje se direktno ve┼żu na na┼íe kolektivno pregovaranje.

  Bez obzira na te odluke TEHNOS je spreman na sve scenarije.

  VAŠ TEHNOS!
 
 
- 1.SVIBNJA ME─ÉUNARODNI PRAZNIK RADA
 
 • 1. svibnja se kao me─Ĺunarodni praznik rada obilje┼żava od 1889. godine, a u Hrvatskoj je prvi put obilje┼żen 1890. godine u Maksimiru. Tako ─çe biti i ove 2010.godine ,koja kao krizna godina za radni┼ítvo mora kona─Źno dati odgovore kako postaviti prave temelje za izgradnju bolje budu─Źnosti svakog radnika u Hrvatskoj. Koliko ─çemo participirati u takvoj izgradnji temelja bolje budu─Źnosti zavisi od nas samih. U ime TEHNOSA ┼żelim svim zaposlencima HEP-a SRETAN PRAZNIK RADA !
 
 
- Zavr┼íeno po─Źetno ispitivanje snaga
 
 • Zagreb, 21. travanj 2010.

  Nakon uvodnih sastanaka pregovara─Źkih odbora poslodavaca i sindikata, 6. svibnja po─Źinje "drugi" krug pregovora, kada se o─Źekuje prvo izno┼íenje konkretnih prijedloga u poglavljima Pla─ça i materijalnih prava.

  Samo usugla┼íavanje ovih poglavlja o─Źekuje se na sastancima koji ─çe se odr┼żati od 11. - 13.05., te bi taj tjedan mogao predstavljati i dan "D" kolektivnih pregovora.
 
 
- Miran tijek kolektivnih pregovora
 
 • Zagreb, 19. travanj 2010.

  Obavje┼ítavamo sve ─Źlanove TEHNOS-a da se ne obaziru na medijske pritiske za smanjenje prava radnika, koji se ciljano provode od pojedinih struktura Hrvatskog dru┼ítva.

  Kolektivni pregovori teku mirno, i nema razloga za zabrinutost.
  Ako nešto krene krivim smjerom, Vi ćete to prvi saznati, a Vaš sindikat prvi reagirati.

  Mi znamo koliko vrijedi rad HEP-ovog radnika, a to zasigurno nije manje nego što je vrijedio prije. U tome Vas TEHNOS neće iznevjeriti.
 
 
- Po─Źeli kolektivni pregovori za HEP grupu
 
 • Zagreb, 08. travanj 2010.

  Ju─Źer je odr┼żan prvi sastanak predstavnika poslodavaca i sindikata u HEP grupi, na kojem su me─Ĺusobno predane vjerodajnice pregovara─Źkih tijela, ─Źime su slu┼żbeno po─Źeli pregovori za novi Kolektivni ugovor.~
Više o tome..

- Sretan Uskrs
 
 • Sretan Uskrs svim ─Źlanovima TEHNOSA i svim djelatnicima HEP-a.Neka nam ovaj blagdan podari puno sre─çe i zdravlja i me─Ĺusobnog razumijevanja i uva┼żavanja.
 
 
- U pregovore ipak s jedinstvenom sindikalnom snagom?!
 
 • Zagreb, 02. travanj 2010.

  31. o┼żujka 2010. godine u Zagrebu odr┼żan je 2. sastanak pregovara─Źkog odbora sindikata za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za HEP-grupu.

  Svi sindikati primili su poziv poslodavaca za prvi sastanak sindikata i poslodavaca vezano za pregovore na novom Kolektivnom ugovoru za HEP-Grupu, koji ─çe biti odr┼żan 07.04.2010.~
Više o tome..

- Prvi sastanak pregovara─Źkog odbora sindikata za pregovore na Kolektivnom ugovoru za HEP grupu
 
 • Zagreb, 17. o┼żujak 2010.

  S obzirom da Zakon predvi─Ĺa pregovaranje poslodavca s pregovara─Źkim odborom sindikata, potpisnici Kolektivnog ugovora, sindikati HES, TEHNOS i EKN odr┼żali su prvi sastanak pregovara─Źkog odbora.

  Najva┼żniji zaklju─Źci sastanka rezultirali su:~
Više o tome..

- Ukidanje 1. stope tzv. kriznog poreza
 
 • Od 1. srpnja ukida se prva stopa hara─Źa od dva posto na pla─çe, mirovine i ostale primitke od tri do ┼íest tisu─ça kuna.

  Ako je postojala nedoumica oko ustavnosti kriznog poreza, onda je potpuno sigurno da je neustavna ova mjera, kojom se krizni porez primjenjuje na samo jednu skupinu ljudi, smatra pravna struka.

  D.L.
 
 
- 8.o┼żujka DAN ┼ŻENA
 
 • SRETAN ME─ÉUNARODNI DAN ┼ŻENA SVIM ─îLANICAMA TEHNOSA I SVIM DJELATNICAMA HEP-a.
 
 
- TEHNOS spreman za kolektivne pregovore 2010.
 
 • Zagreb, 01. o┼żujak 2010.

  23. i 24. velja─Źe u miru me─Ĺimurskog mjesta Sveti Martin na Muri odr┼żan je sastanak TEHNOS-ovog tima za izradu prijedloga novog kolektivnog ugovora. Dan kasnije, u Zagrebu je odr┼żan sastanak Glavnog odbora TEHNOS-a na kojem je usvojen kona─Źni prijedlog, kojeg ─çete uskoro mo─çi na─çi na ovim stranicama pod izbornikom Dokumenti.

  Trodnevni rad rezultirao je i sljede─çim zaklju─Źcima:~
Više o tome..

- Novi zakon o radu - osvrt na klju─Źne izmjene
 
 • Zagreb, 20. velja─Źa 2010.

  Hrvatski sabor je na svojoj 15. sjednici, odr┼żanoj 04. prosinca 2009.g. donio novi Zakon o radu. Iako se po sadr┼żaju izmjena ne mo┼że utvrditi da se radi o bitnim promjenama u odnosu na do tada va┼że─çi Zakon o radu, ipak je odlu─Źeno da se ne intervenira u postoje─çi Zakon izmjenama i dopunama, nego da se donese novi Zakon o radu.
  Dono┼íenju Zakona je prethodila rasprava koja je trajala punih 18 mjeseci nakon koje nitko od socijalnih partnera nije bio zadovoljan. Naprotiv, izme─Ĺu socijalnih partnera ( poslodavaca i siondikata ) do┼ílo je do razmimoila┼żenja u usugla┼íavanju teksta koja su bila nepomirljiva, te je Vlada uputila prijedlog na dono┼íenje, a da prethodno o njemu nije dobila potporu svih socijalnih partnera.
  Do izglasavanja Zakona do┼ílo je iz razloga ┼íto je bilo nu┼żno uskladiti odredbe Zakona o radu sa pravnom ste─Źevinom Europske unije da bi se stvorile pretpostavke za zatvaranje pregovara─Źkog poglavlja br.19. ÔÇ× Socijalna politika i zapo┼íljavanjeÔÇť.

  Klju─Źne izmjene u odnosu na do tada va┼że─çi Zakon o radu odnose se na radno vrijeme, godi┼ínje odmore, kolektivno otpu┼ítanje radnika,~
Više o tome..

- Sindikalno pregovaranje
 
 • Zagreb, 07. velja─Źa 2010.

  Dolazi vrijeme sindikalnog pregovaranja sa poslodavcem.
  Nema ni┼íta va┼żnije za svakog zaposlenika nego dobar Kolektivni ugovor.
  Odgovornost za dobar ugovor le┼żi na svakom ─Źlanu sindikata, jer svatko od nas ima puno pravo dati svoje prijedloge i sugestije. Na neki na─Źin to je i du┼żnost svakog od nas.~
Više o tome..

- Poziv za predlaganje izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora
 
 • Zagreb, 01. velja─Źa 2010.

  Po┼ítovane kolegice i kolege, ─Źlanovi sindikata, radnici HEP Grupe,

  Pregovori sindikata i poslodavaca na izradi novog Kolektivnog ugovora u HEP-Grupi
  po─Źet ─çe 01. travnja 2010. godine.

  Pozivamo Vas na iznošenje prijedloga i sugestija vezanih na odredbe postojećeg Kolektivnog ugovora, kako bi sindikalni prijedlog za pregovore bio što kvalitetniji.~
Više o tome..

- Bo┼żi─çnica u iznosu od 1.250 Kn
 
 • Zagreb, 23. prosinac 2009.

  HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA d.d.

  n/r predsjednika Uprave LEA BEGOVI─ćA, dipl.ing.


  PREDMET: Bo┼żi─çnica u iznosu 1.250 kuna, kr┼íenje odredbi ─Źlanka 69. Kolektivnog ugovora za HEP Grupu

  Poštovani,


  Odlukom Uprave HEP-a d.d. broj 8-1.1/2009 od 22. prosinca 2009. godine, utvrdili ste isplatu dijela Bo┼żi─çnice u iznosu 1.250,00 kuna. Tim ─Źinom prekr┼íili ste ─Źlanak 69. Kolektivnog ugovora za HEP Grupu, po kojem ste povodom Bo┼żi─ça svakom radniku trebali jednokratno isplatiti 1.550,00 kuna.~
Više o tome..

Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
  Sva prava pridržana A design